Hírek

Ügyfél-regisztráció és ügyfélkapu szükséges a LEADER támogatási kérelem benyújtásához

Felhívjuk a LEADER támogatási kérelmet benyújtani szándékozók figyelmét, hogy a benyújtás elektronikus úton történik majd, ezért ügyfélkapu, továbbá ügyfélazonosító megléte feltétlenül szükséges.

Az Európai Unióhoz való csatlakozást követően a Közös Agrárpolitika keretében folyósított, illetve a nemzeti agrártámogatási rendszerben működtetett támogatási formák igénybevételéhez az ügyfeleket egységes nyilvántartási rendszerben kell kezelni. A Magyar Államkincstárról szóló 311/2006. (XII.23.) Korm. rendelet szerint a Kincstár, mint hatóság működteti az ügyfél-nyilvántartási rendszert.

 

Az ügyfél-nyilvántartási rendszer működését a 2007. évi XVII. törvény szabályozza. Ennek értelmében az intézkedésekben, valamint a hatáskörrel rendelkező hatóság kérelmére induló eljárásaiban való részvétel feltétele, hogy az ügyfél legkésőbb a kérelem benyújtásával egy időben nyilvántartásba vetesse magát az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben.

 

A nyilvántartásba vétel, és az adatok módosítása a megfelelő formanyomtatványok benyújtása alapján történik.

 

További információk és formanyomtatványok a következő oldalakon olvashatóak:

 

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/893/jogcimismerteto

 

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/893/tajekoztatok/hatalyos-ugyfel-nyilvantartasi-nyomtatvanyok-es-kitoltesi-utmutatok